onsdag 22 juni 2016

Rollo bandspännare till båten

Alla som kör mycket med sin båt på trailern till o från vattnet vet hur jävla drygt det är med dessa långa spännband som trasslar ihop sig i en hög och som släpper från fästet så fort man går runt båten för att fästa andra änden.
Men nu har jag monterat denna härliga produkt "Bandspännare Rollo" från Swedol

Dom fungerar i grunden som vanliga lastspännare men med det stora pluset att dom rullar upp sig precis som ett bilbälte då du inte använder dom, samt att dom går att bulta fast i trailern så du behöver du inte släpa runt någonting, eller riskera att tappa bort dom. Dom är alltid på plats. Helt jävla perfekt helt enkelt.

Surrningsstyrkan är 2400 kg per band och jag har monterat ett i varje hörn på trailern alltså 4 st så det ska väl hålla båten på plats även om man tvärnitar i 80 km/h. Dom främre är monterade så att båten inte ska kunna glida fram vid inbromsning och dom bakre så att båten inte glider bakåt vid acceleration o branta uppförsbackar.

Det återstår dock att se om kvalitén på upprullnings mekanismen håller o fungerar efter 1-2 år.
Men eftersom dom inte kostar mer än 180 kr/st så är det inte hela världen om jag måste köpa nya om 2 år. Eftersom jag åker och fiskar 1-3 ggr varje vecka med båten på trailer så är det verkligen skönt att smidigt och snabbt kunna spänna fast båten säkert.
























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar