söndag 9 oktober 2022

122 cm gädda.

 Idag tog jag med mig Hans Lundblom till en sjö jag fiskat med en annan vän i somras med gott resultat. Då vad det soligt och 20 grader i vattnet idag lite andra förhållanden.  -1 grad i luften och 11 grader i vattnet när vi la i båten. Under dagen så lyste solen på oss och värmde upp luften till ca 10 grader och även lite vind kom efter ett par timmar. Redan på första stället vi börjar fiska så har jag flera försiktiga hugg men inget som fastnar. Vi fiskar av en djupkant utan för ett stort grundområde som går från ca 1.5 meter till 12 meter djupt och det är gott om fiskstim fina storlekar på fiskarna med samt flera stora ekon på lodet som är större gäddor som står med magen mot botten och trycker. Lite senare har även Hans ett hugg som inte sitter.

Det är väl då fan muttrar vi dom är ju här, dom stora gäddorna hugg då för fan men nä. Vi driftar av en lång djupkant på flera 100 meter tills den tar slut och det blir grundare. Precis där kanten grundar av så blir det nu ca 5-6 meter och vi har en vassrugge en bit bort. Vi ankrar och nöter av den här platsen en stund och rätt som det är när jag sitter och byter bete så smäller det på en stor gädda på Hans spö som har en McRubber guldglitter i linänden. Den här lär vi nog håva säger han och visst fan är den stor. Utan dramatik så glider den i håven. Vi mäter den till 122 cm och lite över 8 kg. Detta är en gammal sliten gädda för med den längden borde den vägt en bra bit över 10 kg. Men även fiskar blir ju gamla ålderslitna med åren.

Det blir till slut bara 2 små gäddor och en abborre till under dagen för efter 14.00 så dör fisket ut helt. Stimmen splittrar sig och försvinner och vi hittar inga mer gäddor. Det va förmiddan som levererade. Trots fullmåne och strålande sol så kom det upp en lång gädda. Detta är en sjö som har bra potential till grov gädda för vi hade flera över 95 cm i somras i denna sjö och detta är bara andra passet jag fiskar här. Här kommer vi fiska flera gånger det är säkert.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar