fredag 30 augusti 2024

Mälaren är knasig i år

Mälaren är verkligen inte som den brukar vara i år. Jag och Hans va ut och fiskade i onsdags på Björköfjärdarna som vi fiskat mycket och normalt har bra fiske på men inte i år. Jag har åkt på säkert 30 spots som brukar vara mycket bra. Detta för att det växer gräs. nate, tång på dessa platser och oftast väldigt mycket av det med men inte i år. Det finns inte ett jävla strå någonstans eller extremt lite. Mälaren är annars känd för sitt gräsfiske detta för att det brukar växa rikligt ända ner till 4 meters djup och det står då mycket abborre, mört, brax och annan föda som dom stora gäddorna mumsar på samt ger dom skydd. Men inte i år, åtminstone inte i Björköfjärdarna. Hur det ser ut runt Ekoln, Biskops-Arnö Sigtuna vet jag inte då jag inte vart där sedan i Juni och då har normalt inte gräset hunnit växa upp ännu. Om ingen berättar för mig hur det ser ut där så får jag helt enkelt åka och provfiska där för att få svar. 

Men det hör inte till ovanligheterna att Mälaren är svår och annorlunda vissa år, jag har varit med om det förr. Självklart så finns ju gäddorna kvar men dom är på andra platser. Dom står djupare runt grynnor och branta kanter där dom kan smyga under stimmen med fisk för att få sig ett skrovmål. Detta gör dock att det är svårare att fånga dom stora gäddorna. Det krävs en annat typ av fisketeknik och tänk. Större beten som du kan fiska djupt och det i sin tur är tuffare för oss som fiskare. Men visst går det. Jag fiskar så i många andra sjöar och vattendrag det är bara att man är så van och inställd på gräsfiske i Mälaren.

På söndag blir det fiske med Marcus men vi kommer troligen fiska i Dalälven eller någon annan sjö. Det är inte helt klart än vi får stämma av det ikväll. Sen har jag nya spännande äventyr på gång i mitten på nästa vecka men mer om det efteråt. Även söndagens fiske kan ni läsa om här på måndag.

/Laters

söndag 25 augusti 2024

Fantastisk Fredag

Fredagen den 23/8 vad en grym dag. Jag har fiskat med den grymma killen Jonas som är en vän till mig. Jonas är sjukt duktig gäddfiskare. Vi har fiskat förut men det va ett bra tag sedan. Tiden har inte riktigt infunnit sig oftast pga av jobb eller andra omständigheter. Tidigare har vi bara fiskat Joans spots och vatten men nu fick jag chansen att bjuda med han till ett vatten han inte kände till men som jag kan bra.
Vi drog iväg tidigt mot Dalarna eftersom det skulle bli skitväder mot kvällen. Och vädret är perfekt hård sydlig vind och tjockt molntäcke hela dagen. Fastän det är en mindre sjö så har vatten tempen sjunkit till 18 grader. Jonas gillar vattnet som fan då det är mycket gräsfiske på 3-4 meter som gäller. Och gäddorna är på hugget som bara fan. Vet inte hur många vi drog upp men över 10 st och massor tappade. Även snittet på gäddorna va bra. Tror alla va över 80 cm. Riktigt bra sällskap och en fantastisk dag. Alltid roligt att fiska med folk som är väldigt duktiga på att fiska.

Samma dag när vi står och fiskar så ringer min telefon, ett nummer jag inte känner igen. Lika bra att svara då jag sökt jobb på olika ställen. Tur va väl det för nu ringde dom från SSAB i Virsbo där jag sökt jobb. Och Jag fick veta att jag fick anställningen. Jag fick en av 5 platser på 150 ansökande. Detta va ett av dom få jobben jag sökt jag verkligen ville ha. Perfekt jobb som passar mig och mitt kunnande 100% . Bra lön och bra arbetsvillkor. Fy fan vad glad jag blev. Så fredags kvällen avslutades med öl och vin för att fira. Vilken dag. Hur kan den bli bättre, jag menar fantastiskt fiske med fantastisk vän och fiskare och sen få veta att man fått fast anställning utanför bemannings företagen. Bara bäst helt enkelt.

Nu kommer Jonas och jag fiska lite mer framöver vilket gör mig glad. För det är ett faktum att dom flesta jag fiskat med förutom Jonas så är det jag som stått för merparten av kunskapen och vatten som vi ska fiska. Nu får jag lära mig en del av Jonas och ta del av hans kunskap och vissa vatten som jag ej fiskat i. Sen att han är trevlig som fan är ju bara bonus. Sen kan både jag och Jonas verkligen allt detta med att traila båt, köra båt, läsa sjökort, läsa sjöar, osv. Jag hoppas och ser fram emot många roliga dagar med dig Jonas. 
Nu börjar höstfisket på riktigt.





onsdag 21 augusti 2024

Lite allmän uppdatering

 Jag det har inte hänt mycket senaste veckorna. Jag har fiskat 2 ggr senaste veckorna och anledningen till att det inte blivit mer är att dels är det väldigt varmt i vattnet samt att min ekonomi är dålig just nu då jag haft mycket utgifter så jag sparar min energi och pengar till kommande 3 månader då gäddfisket drar igång på riktigt. Hösten är bästa årstiden för gäddfiske enligt mig.

Sen har jag nog gjort mitt sista inlägg på Facebook för alltid eller under en väldigt lång tid. Jag har även slutat använda messenger. Varför undrar väl en del nu. Först så blockade facebook mitt konto på grund av anledningar jag inte förstår. Då startade jag ett nytt konto men även det blev avstängt för att dom kunde se att det va länkat till mitt gamla konto. Då tröttnade jag och gav upp. Men jag har innan detta hände tänkt att stänga av alla mina sociala medier appar ändå. Det är fanemej absolut inget intressant på dom längre. Förr va det intressanta inlägg på Facebook i grupper jag följde samt att vänner skrev intressanta, roliga saker i flödet men inte längre. Det är bara skit och korkade inlägg och en jävla massa reklam. Men ändå så fastnade jag framför skiten och scrollade i tid och otid. Men nu är det slut med det. Vill folk veta vad jag pysslar med eller träffas eller pratas vid så blir det på det sättet  som det borde vara för alla. Det går alltså bra att ringa mig och prata en stund, Komma förbi på en kaffe eller en öl och umgås. Ett sms går också bra men förvänta dig inte att jag kommer sitta och smsa i timmar. Har vi mycket att prata om så blir det via telefonsamtal eller fysisk kontakt. Bloggen här kommer jag så klart ha kvar. Så vill du ha kontakt med mig men inte har mitt telefon nummer så kan du skicka ett meddelande via denna blogg så här jag av mig.

Jag har inte på något sätt blivit tillbakadragen eller mer less på folk än vanligt haha utan bara trött på sociala medier appar och sidor. Jag tror verkligen inte att det bra för någon att använda skiten utan det är bara dåligt och gör folk mer ledsna deprimerade än nödvändigt för du ska inte tro att någon av dina 1500 vänner på sociala medier verkligen bryr sig om dig på riktigt. Fuck No. Dina riktiga vänner kan du ringa eller träffa i riktiga livet. Resten är bara skryt  och sken av att ha ett fantastiskt liv. Eller folk som mår bra om du mår dåligt, folk som vill ha men inte ge, Dom behöver jag inte i mitt liv. Så tycker jag men andra gör hur dom vill.