torsdag 25 november 2021

Black Week Deals och fiskat i Mälaren

 Jodå även detta året har jag köpt grejer till galet bra pris på den så kallade Black Week rean. Det blev 2 st spön och lite kläder. Jag kan bara berätta om ett av spöna då det andra ska bli julklapp och han som ska ha det läser min blogg. Det spöt som jag köpte till mig själv är ett i mina ögon för lite mindre gäddbeten upp till 140 gram. Nu är det ju inte så att jag egentligen behövde fler spön eller fiskegrejer men va fan när det nästan är gratis så får man passa på. Fiskegrejerna köpte jag på Sportfiskeboden i Västerås. Jag såg att Sportfiskeboden hade 40% på allt i butiken några dagar så jag tänkte att det finns 2 st beten där jag hållit i handen flera gånger men inte köpt då dom kostar 300 och 370 kr st vilket är för dyrt enligt mig men om dom finns kvar så med 40% rabatt så köper jag dom. Och det gör dom, en jerktail från betesbyggaren Fubbick och en Miuras Mouse nu är dom mina. Sen har dom en tunna med ett helt gäng olika fiskespön alla kostar 300 kr st. Börjar såklart rota lite i den och hittar ett spö jag klämt och känt på för men inte köpt då jag har spön så det räcker men för 300 kr måste jag bara köpa det då ordinarie pris är ca 1600-1800 kronor. Det är ett Savage Gear swimbait 7.11 fot lång med kastvikt upp till 130 gram men det klarar lite mer. https://www.sportfiskeprylar.se/sv/artiklar/savage-gear-sg4-swimbait-specialist-trigger.html?variant=72239

Jag hittade även ett till grymt fint spö för lättare beten men det ska som sagt bli julklapp även detta spö 300 kr men ordinarie pris 1900 kr.




Jag har även hittat lite kläder från Ullared Lantmän. Alltså denna webbshop ska ni kolla in då och då om ni vill ha kvalitetskläder om ni inte bryr er om att det är yrkeskläder. Det är en outlet som har från alla dom stora märkena så som fristads, snickers m.fl

Hittade otroligt grymma vinterkängor med full gortex och boa snörning. Väldigt sköna och varma. Samt fodrad flanellskjorta från snickers. Skorna är ett par Dunderon F8 goretex boa. Billigaste jag kan googla fram på nätet är 3300 kr jag betalade 695 kr. Snickers tröjan 860 kr ordinarie nu 295 kr jag köpte 2 st. Sen köpte jag 3 st Funktions pike snickers 2711 ordinarie pris 347kr nu 59 kr . Det går att gör riktigt bra köp i denna butik om man ska ha rejäla kläder så kolla in den.

Dunderdon F8 GTX är en skyddskänga med fullnarvigt impregnerat läder och Ballistic Nylon för bästa möjliga slitstyrka och hållbarhet. En klassisk gummiförstärkning följer kängans främre del och ger maximal slitstyrka tillsammans med ett supportsystem för hälen som utvecklats i TPU för stabilitet, vridstyvhet och skydd. Kängan har en unik gummiyttersula från Vibram med Arctic Grip-funktion för oöverträffad halkbeständighet på isiga underlag. Mellansulan är också fylld med PU för maximal mjukhet.

Dunderdon F8 GTX har även ett membran från GORE-TEX som säkerställer vattentätheten med maximal luftgenomströmning och isolering. BOA-snörningssytemet ger kängan en ultimat passform. Närmast foten finns en PU-foaminnersula med PrimaLoft, för extra isolering mot kyla underifrån, och som vilar på en 3 mm tjock ETPU-platta för maximal dämpning och energiåtergivning.
• Ovandel: Fullnarvsläder och Ballistic Nylon
• Snörning: BOA
• Foder: GORE-TEX-membran
• Vibram gummiyttersula med Arctic Grip
• Non-marking, olje- och halkbeständig
• Mellansula: PU Fotbädd: PU-foam innersula med PrimaLoft- och ETPU-bindsula
• Läst: Bred
• Säkerhetsstandard: EN 20345 S3 WR HRO SRC
• Skydd: Kompositspiktrampskydd och glasfibertåhätta.

Varm och mycket bekväm vadderad flanellskjorta som kan bäras även som en jacka. Kombinerar modern design med fantastisk passform och förstärkt funktionalitet. Kraftig och ruggad flanell med stor slitstyrka och bekvämlighet. Cordura®-förstärkningar på armbågarna. Förböjda ärmar ger bra passform och rörelsefrihet. Tryckknappar gör skjortan lätt att knäppa.

Material: 60% Bomull och 40% Polyester. Vaddering i 100 % Polyester, 60 g/m2. 100% Polyamid Cordura® förstärkningar


Pikétröja från Snickers Workwear i funktionellt stretchigt material med bra förmåga att transportera bort fukt. Materialet är en kombination av A.V.S. polyester och bambukol som motverkar lukt samt UV-skydd 40+. Material: 100% polyester.


Fisket då. I onsdags drog jag och Johan Lundström ut på mälaren för att försöka att fånga gädda men det va otroligt svårt och kallt.  0 gradigt i luften när vi åkte ut vid 08,30 och 4-6 grader i vattnet det blev lite varmare mitt på dagen men sen mot 15 tiden så blev det kallare igen. Inte ett jävla hugg på hela dagen, betesfisken hittade vi djupt på 8-12 meter i stora mängder och även ett o annat ekolods eko som helt säkert va stor gädda men dom vill inte hugga på något vi serverade. Det blev en dag utan fisk helt enkelt men så är det ibland och denna årstiden ska ingen tro att det är lätt att spöfiska gädda. Inte många som är tokiga nog att ens åka ut med båten. Nu blir det uppehåll med fisket tills i vår. OM det inte det kommer riktigt milda dagar framöver och det är isfritt då kan det bli något pass till innan vår. Men dom närmsta veckorna ser det ut att bli flera minusgrader så då håller jag mig från sjön. 4 tråkiga månader utan fiske då jag får pyssla med annat men sedan i april då är det dags igen.

/Laters

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar