lördag 5 augusti 2023

Gäddfiske i Mälaren med Sebastian

 Det har ju varit väldigt dåligt väder ett bra tag nu så när väl vädret blev riktigt bra så drog jag och Sebastian ut på Mälaren för att fiska gädda. Jag tänkte att nu när det varit rusk väder ett tag så borde vatten temperaturen gått ned men det är fotfarande varmt i Mälaren, 19-21 grader, Aja. Sebastian har inte fått tid till att fiska gädda alls denna våren eller sommaren tills nu varken med sig själv eller någon annan, vi brukar fiska ett antal pass varje år men det har inte blivit av pga  olika anledningar. men idag va det dags. Vädret va perfekt idag med sydostlig ganska hårt vind och ganska molnigt i början som sedan vart mer sol mot kvällen. Vi valde att fiska norra/mellersta Björköfjärden eftersom ja kan den delen väldigt bra och det är ofta bra fiske där.

Och vi väljer ställen som håller mycket gräs och nate som ligger nära till djupt vatten samt där vinden ligger på. Och vi väljer helt rätt på hela tiden . Vi får faktiskt fisk på varenda spot och plats vi fiskar, Inga trofe gäddor men ett par runt 100 cm i bra kondition blir det. Tror vi landade 8-9 gäddor och tappade nog 4-5 st. Beten för dagen vad väldigt blandat. Jackson the shad, Guppie true glide, Ricky the roach, Curly sue, och nått shad gummi. Tror inte vi fick en enda på jerkbait.

Det va helt enkelt en trevlig dag på sjön med helt okej fiske. Och kul att få fiska med Sebastian igen det va alldeles för lång tid sen senast. 

Men snart kommer hösten (det går fortare än man tror) Boom så är det rusk och kallt och alldeles alldeles underbart för oss gäddfiskare. För vem saknar inte hård vind, regn, frost på nätterna, isiga bryggor och båtar, 6 grader i vattnet, kalla /förfrusna händer. Gå upp 04.30 och ser att det är halv storm och regn disigt och bege sig iväg med båten till fiske vattnet. OjOj kan inte vänta. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar