söndag 3 december 2023

Besikta Majava VT 1000 Pro

 Fiskesäsongen 2023 är över, det är den 3 december och det är kallt och snöigt ute inne värmer luftpumpen och pelletskaminen upp mitt hus till 22-23 grader. Jag föredrar dock snö och lite kyla framför 0 gradigt och regnrusk och kladdväder, Oktober och November blev dom kallaste på 13 år i Norden. Resten av världen har haft varmaste på 13 år men inte här, vi går mot strömmen och därav blev höstfisket för mig det sämsta på 7 år. 

Denna tiden på året är det besiktning av båttrailern som vanligt. Jag hade en bokad tid redan för 2 veckor sedan men samma dag som jag skulle åka till bilprovning med trailern så tänkte jag att det är väl bäst att se efter så alla lampor lyser osv. Men det gjorde dom inte. Höger blinkers vill inte blinka så jag tänker att det är väl trasig lampa så jag byter den men icke då. Så lätt ska det inte vara. Helvete. Jag bokar av tiden hos bilprovningen denna fredag och tar en ny tid nästa torsdag så jag hinner fixa detta problem. Börjar felsöka med multimetern i högsta hugg och efter ett par timmar mätande och funderande så inser jag att det är ett jordfel någonstans i kablarna. Jag provar att koppla till en annan bil för att utesluta att felet ligger i bilens kontakt så när bilen är utesluten så är det bara att börja leta på trailern.

Efter en stund så inser jag att felet ligger i bajonettkopplingen på baklyset. Dessa lysen har suttit på trailern sen ny 2016 och utsatts för mycket vatten, lera, salt, skitsprut i många hundra pass på alla möjliga vägar så självklart så går kontaktdelen på lyset sönder när jag vrider loss bajonettkontakten. Men felet låg i kontakten så efter att jag rengjort kontakten med en liten fil och kontaktspray så fungerar blinkersen igen. Jag tänker att jag kollar och gör rent även vänster kontakt när jag ändå håller på och självklart går även detta lyse sönder. Jaja jag beställer väl nya ljus då. Letar på internet efter passande lampor och jag hittar till slut exakt likadana som sitter på trailern för 600 kr paret. Perfekt då slipper jag borra nya hål och sådant.

Beställer på Söndagen från Prinova och på Tisdagen har jag paketet hemma. och monterar dom nya lamporna, arbetet tar inte mer än 30 minuter och nu fungerar allt som det ska igen.

På Torsdagen åker jag till bilprovningen och det visar sig då att bromsarna tar lite ojämt. Fan tänker jag..Men killen på bilprovningen är så jävla service inriktad och trevlig så han slänger sig in under trailern och justerar bromsarna åt mig. Jäklar vad bra gjort, detta är service. Det är svårt att justera detta själv då man inte har bromsrullar som dom har på bilprovningen man kan justera det ganska bra själv hemma det är bara en bult att vrida på med en 17 mm nyckel men det blir inte riktigt exakt när man bromsar hårt, det kan du inte kolla/justera hemma. Så en stor eloge och tack till arbetarna på Carspect Erikslund i Västerås. Besiktigar alla mina fordon där och dom är jämt proffsiga och trevliga.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar