lördag 22 april 2023

Vårfiske i en ny del av Mälaren

Det senaste passet i en del Mälaren där jag ofta fiskar har det varit väldigt kallt vatten och svårt att hitta huggvillig fisk. Förra helgen va det ca 4 grader nästan överallt. Så nu inför denna lördag tänkte om och funderade vart vi hittar varmare vatten.. Kollar sjökort och flygfoton och vet att i denna delen av mälaren så va det ett gäng som hade riktigt bra fiske förra våren med fler 100 cm plus upp under en helg. Pratar ihop mig med min vän Kent och förklarar, och även han studerar sjökort osv och inte heller han har fiskat här. Men vi tänker att va fan vi provar. SMHI lovar strålande sol och syd/västlig vind med en bris på 7-8 m/s. Vilket är perfekt.

Vi rampar i runt kl 10 och har börjat fiska runt 10.30. Det är helt vindstilla och hett som satan fram till 15-16 tiden. Alltså jävulskt varm vi står i T-shirt, sololjan åker fram. Kent sliter av sig understället (tur du tog på dig det) Det är fan juli värme på sjön. Vi hade rätt om vatten tempen. När det är plattvatten så är ytan överallt 13-14 grader..i mitten på april = galet. Vi fiskar grunda vikar, stubbvassar, men inte ett pet. Vi ändrar taktik och sätter ut mot grynnor på 3-6 meter och nu på eftermiddagen kommer vinden igång och nu blir ytvattnet 10 grader som är mer normalt men ändå varmt för årstiden. Vi fiskar en rätt het grynna och där hugger dagens enda hugg och fångade gädda på. En rätt okej fisk tjock och full med rom. Den högg på Kents röda McBeast tail. Vi tänkte ju då direkt att nu har vi hittat dom så nu kommer vi få flera ...Men nää det va den idag. En trevlig dag på sjön ändå i solen.

P.S Mälaren kan va en riktig jävla tjurkärring tidig vår som nu. Anledningen till att jag ens fiskar Mälaren denna tid på året är att den är öppen från is. På många av mina andra favorit vatten låg isen i veckan. Men har kollat runt och fått rapporter att nu är det loss på flera av sjöarna/älvarna och en del har även redan haft bra gäddfiske där. Så nästkommande 2-5 pass kommer vi inte fiska Mälaren för nu finns det bättre hetare ställen. Mälaren återkommer vi till efter att gäddorna leken färdigt i denna sjö.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar