tisdag 9 april 2019

Ny bil till mammas sambo Bertil

Då Bertils gamla Opel från 1999 har rostat sönder totalt och inte klarade besiktningen nå vidare så blev det dags att leta upp en ny bil till gubben med följande krav.

  • Bilen ska vara rostfri
  • Max 15.000 mil
  • Max pris 40.000 kr
  • ingen fransk, italiensk, engelsk skitbil.
  • Dragkrok
  • fina sommar och vinterhjul
  • gärna kombi eller suv
  • bensinare och manuell låda
  • Ska det vara hos bilhandlare så ska det vara en seriös bilhandlare med gott rykte. Alltså ingen jävla Arabfirma eller skumma små firmor.
Ingen lätt uppgift men jag sätter igång och letar på bilfirmor och blocket annonser.
Till en början verkar det hopplöst att hitta något vettigt för 40.000 kr dom flesta fina intressanta bilarna kostar mer än 40.000 kr. Eller så har så har dom rullat fram och tillbaks till Afrika 500 ggr. Alla lovar att deras bil är så fin men när man synar den närmare så är det ena jävla vrak folk o firmor vill sälja. Det är trasig belysning, läckande motorer och växellådor, ingen dokumentation om när kamrem är bytt, bromsar är slut och karossen är rostigare än en gammal jävla opel omega från 90 talet.

Men så hittar jag och Bertil en annons på en bil som verkar för bra för att vara sann (vilket det oftast är) men denna visar sig vara en pärla. Det är på Windahls bilar i Nora som det enligt annonsen står en Mitsubishi Lancer Kombi från 2004 med endast en ägare och 10.000 mil på mätaren.
Vi sticker dit och tittar på bilen och den är verkligen sjukt fräsch.
100% rostfri, fina sommar och vinterhjul, kamrem är bytt, nyservad, dragkrok och på alla sätt väldigt fin.Samt djur och rökfri. Det är en tant som haft den tidigare.
Vi provkör den och hittar ingenting att anmärka på förutom en kärvande broms men det fixar bilfirma till innan vi hämtar den nästa vecka, samt så kommer dom att besiktiga bilen och ordna alla eventuella fel som kan uppdagas på besiktningen.

Dessa Mitsubishi bilar är kanske inte den roligaste bilen att köra och du lär inte slå några hastighetsrekord med den. Men det är bilar som sällan krånglar. Hotet brukar vara rosten men denna är som ny i karossen och balkar. (ja vi kröp under och tittade) Det är enkla bilar utan en massa onödigt lull lull. En perfekt bil till Bertil och precis som han vill ha det.

Köpte vi den ? Japp vi slog till och gjorde affär samma dag. 39.000 kr blev slutsumman och vi hämtar hem den onsdag den 17 april 2019.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar