lördag 20 april 2019

Påskfiske

Nu efter påskledigheten så tar jag ut 3 semesterdagar och eftersom det faller in väldigt bra med min skiftgång på arbetet så blir jag således ledig 2 veckor, och är man ledig så blir det till att fiska.
Långfredagen så åkte vi ut med 2 båtar. Det vad Jan, Hans, Jag själv, samt kompisen Mike. Jag vad gäst i Jannes båt och Hans o Mike fiskade från Hans båt. En Linder Arkip.

Vi visste att det skulle bli mycket trögt fiske då rapporter från folk i hela Mälaren berättat att nu är gäddleken i full gång vilket betyder att dom inte är det minsta intresserade av o äta samt så bör man låta lekande gädda vara ifred. Så vi koncentrerade oss på att fiska långt utanför vikarna i hopp om att några gäddor lekt klart eller inte börjat än. Men det va väldigt trögt att få fisk.3 st små gäddor va allt vi fick totalt på fredagen. Men det va ändå en trevlig dag på vattnet som vanligt. 

Jag och Janne hade bestämt tidigare i veckan att vi ska fiska även på Lördag och både jag och Janne tänkte nog att det kommer va skit dåligt fiske på Lördagen med, men vi bestämde att vi kör på, fast i en helt annan del av mälaren flera mil längre bort. Så klockan 10 rampade vi i min båt och begav oss iväg. Och redan på första stoppet så har vi kontakt omgående. Dom följer efter och vänder vid båtkanten eller nafsar bara försiktigt i betet. Dom vill liksom inte hugga riktigt så vi byter taktik och beten. Svävande beten som fiskas så sakta så man tror man är på väg tillbaks i tiden med häftiga ryck och långa stopp. Och nu börjar dom hugga. Flera av attackerna kan vi se i det klara vattnet och det är riktigt häftigt att sen när gäddan kommer med fart och sväljer betet. Det är inga stora gäddor, tyvärr. Dom ligger runt 2-3 kg allihop men det är ändå roligt i strålande solsken och knappt någon vind. Detta är utlekta gäddor, vi antar att dom större leker för fullt inne i lekvikarna så vi låter dom vara ifred där inne. Ofta är det ju så att dom mindre gäddorna leker först och dom större senare.

Iallafall så får vi upp 8st gäddor och har säker 10 st tapp och följare som vi ser och känner.
Janne fick dagens största på en plats vi vad på väg o passera men svängde in och gjorde några kast och denna dam va dock inte urlekt utan det va en riktig tjockis. Vi varken vägde eller mätte någon av fiskarna dom dom ändå va små så vikten är en uppskattning.

Det vi fick som en extra bonus är brända händer och svidande nackar då solen tog hårt som bara den på oss och solkrämen som låg i båten. Ja den ligger där oanvänd fortfarande. 

Imorgon söndag är det vilodag så vi orkar med en en fiske dag på måndag i ett annat vatten mycket längre bort. Men ni får vänta med att läsa om det tills tisdag.
Nedan lite bilder från fredag och lördag.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar